Merhaba Sevgili Ebeveynler;
⚡️ Bebeğiniz 8 haftalıkken girdiği atak döneminde, artık kendi bedeninin daha çok farkına varmaya başlar.
⚡️ Bedeninin farkına varan bebeğiniz, artık ellerini inceleyebilir ve hatta parmaklarını ağzına götürmeye, onları emmeye başlayabilir.
⚡️ Dünyanın artık tek bir bütün halinde olmadığını, parçaların birleşimiyle oluştuğunu algılayacağı dönem, bu atak dönemi ile birlikte başlar.
⚡️ Birbirlerine zıt olan renkler ve desenli nesneler gibi farklı görünümler oldukça dikkatini çekmeye başlar.
⚡️ Doğumunda doğuştan getirdiği moro refleksi gibi istem dışı hareketleri, bu atak dönemi içerisinde oldukça zayıflar. Kısa bir süre içerisinde, bu refleksler kaybolacaktır.
⚡️ Özellikle anne-babasını daha iyi ayırt edebildiği için, artık yabancılara karşı olumsuz tepkiler göstermeye başlayabilir.
⚡️ Bu atak dönemi ile birlikte, bebeğiniz anne ve babasının yüzlerini ve kullandıkları mimikleri daha yakından inceleyebilir.
⚡️ Takip yeteneği de gelişmiş durumdadır ve kısa aralıklarla hareket eden nesneleri takip edebilir.
⚡️Bebeğinizin gerçekleştirdiği ikinci atak dönemi olan sekizinci hafta atağında, bedenini algılaması büyük oranda gelişir.
⚡️Bu durum, bebeğinizin ellerini ve hatta ayaklarını daha yakından incelemesine neden olabilir. Bu davranışlar, oldukça normaldir ve bebeğinizin gelişiminin bir parçasıdır. Onu engellemeyin.
⚡️Yeni doğan döneminde dış dünyanın korkutuculuğu, artık bir sis perdesi gibi aralanmaya başlamıştır. Yani bebeğiniz, artık dış dünyaya adapte olmaya geçiş evresindedir. Hala sizinle yoğun tensel temasa ihtiyacı vardır.
⚡️Bebeğinizin bu atak döneminde kucaklanmak istemesi normaldir. Çünkü dış dünya hala onun için fazlasıyla karışıktır. Bu sebeple alışacak korkusuyla onu kucağınıza almamazlık etmeyin.
⚡️Bebeğinizin her atak döneminde olduğu gibi, bu atak döneminde de uyku sorunları yaşaması normaldir. Çünkü bedenini ve içerisinde bulunduğu ortamı artık daha iyi algılar ve bu yeni öğrenme ortamını daha fazla seyretmek için uykuya zaman harcamak istemez.
⚡️Ancak bu uykuya direnme, beraberinde huzursuzluğu ve beslenme reddini getirebilir. Dönemin geçici olduğunu bilip, sabırlı olmalısınız. Uykuya geçişini hızlandırmak için, bebeğinize ılık bir duşun ardından bebek masajı yapabilirsiniz.
"Anne saatinde sayfama uğramayı unutmayın." 🙏 Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler ❤️
Comments