Merhba Sevgili ebeveynler,
🌸Geçenlerde bir annemiz bir postumun altına yazmıştı. Bebeğim kendi kendine uyuyor ama bir de uyusun diye başında beklemek olmasa. Bebeklerimiz uyusun diye başında beklemek neden bize yanlış geliyor? Durun ben söyleyeyim. Uyku eğitimi ile ilgili o kadar çok fazla bilgi var ki, yatağına koy ağlasa bile kucaklama, yatağına koy ama asla odada kalma vb.
😴Uyku eğitimi ile ilgili de bir çok metod var bebekler için uygulanabilecek. Ancak her metodun her bebeğe uymadığını da söylemek gerek. Özetle içinize sinen, anneliğinize en uygun bulduğunuz yöntemle bebeğinize uyku eğitimi vermenizde elbette bir sakınca yok.
💤Ancak bebeğimizin sağlıklı bir uyku alışkanlığı olsun istiyorsak bunu ihtiyaçları karşılamak odaklı yapmak yine en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum. Uyuyana kadar odada beklemek de bunlardan biri. Bebeğiniz uyusun diye odasında onun sizi görebileceği bir noktada ona eşlik etmeniz, zorlandığı anlarda ve gerektiği anlarda temas ederek ona yardımcı olmanız bence en sağlıklı olan.
😴Bebeğiniz sizin onun odasında olduğunu bilirse güvenli ve huzurlu bir şekilde uykuya dalar. Uyku da bebekler için bir ayrılma biçimidir. Bu ayrılığa odada yalnız geçmesi ile sizin eşliğiniz ile geçmesi arasında fark var.
🛏Peki ne zamana kadar odada kalacağız yani kaç yaşa kadar o uyusun diye başında bekleyeceğiz. Yine sağlıklı olanı yazacağım; çocuğunuzdan şunu duyana kadar “Ben kendim uyuyabilirim odamdam çıkabilirsin” diyene kadar. Peki bunu ne zaman mı söyler? En erken 7 yaşında. Bebeklerimizin / çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu anlarda yanlarında olmayacaksak neden ebeveyn olmayı seçtik ki?
"Anne saatinde sayfama uğramayı unutmayın. Sevgiler.❤️
Comments