🙋🏻♀️Merhaba Sevgili ebeveynler;
👶🏻Bebeğiniz gece uykusuna çok mu geç yatıyor? O halde güne de büyük ihtimalle geç başlıyor ya da ihtiyacından fazla gündüz uykusu uyuyor.
👶🏻Bu durum bebeğinizin gece uykusuna geçişte zorlanmasına, gece uykusunun saat olarak geçe kalmasına sebep olur.
👶🏻Özellikle 0-3 yaş döneminde gece uyku saatinin 19:00-21:00 olması en sağlıklısı. Çünkü bebeğinizin uyku hormonları saat 21:00 itibariyle çalışmayı bırakır ve yerine kortizol yani stres hormonu salgılanmaya başlar ve bebeğiniz uykuya geçişte zorlanabilir ve gece sık uyanabilir.
❗️Peki bebeğimizin gece uykusunu nasıl öne çekeceğiz?
👶🏻Bebeğinizin güne en erken 06:00 da en geç ise 08:00 de başlamasını öneririm. Güne erken başlayan bebeğinizin gündüz uykularını da erken uyuyacağı için uyanıklık süresi takibiyle beraber zaten gece uykusuna da erken yatmış olacaktır. Ancak saat 06:00 sonrası bebek uyandı ve güne başlamaya hazır ancak, ebeveyn olarak ben uyanmaya hazır değilim diye bebeğimi emzirip, sallayıp uykuya döndürmek orada fazladan kısa bir gündüz uykusu uyumasına da sebep olur bunu da gözden kaçırmamanızı öneririm.
👶🏻Bununla beraber bebeğinizi ayına uygun sürelerde uyanık tutmalı ve ayına uygun sürelerde gündüz uykusu uyuması için takip etmeniz ve destek olmanız da bu durumun ortadan kalması için size yardımcı olacaktır.
👶🏻Bebeğiniz eskiden daha erken gece uykusuna yattığı için belli bir süre sonra uyanıp uyanık kalmak isteyebilir. Burada yapacağımız şey; gece uykusunun bütün olarak kalması gerektiği için bebeğimizi uykuya döndürene kadar odada kalmak uyumuyor diye odadan çıkmamak gerek. Bir kaç günün sonunda da bu sorunun geçtiğini göreceksiniz.
🙏🏻Kaydedip beğenmeyi ve ihtiyacı olduğunu düşündüklerinizle de paylaşmayı unutmayın! Anne saatinde sayfama uğramayı ihmal etmeyin, sevgiler. ❤️
Comments