top of page
Yazarın fotoğrafıBahar Aktan

Bebeğimin gün içinde uyanık kalma süresi ne olmalı?

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2021

Merhaba Sevgili Ebeveynler;

Her hafta yaptığımız soru cevapta, mesajlar üzerinden gelen sorularda sıklıkla sorulan; bebeğim şu kadar aylık gün içinde uyanık kalma süresi ne olmalı?


⚡️Kafanızdaki sorulara cevap olsun diye sizler için bir tablo hazırladım. Bu tabloya bakarken bebeğinizin ihtiyacının ne olduğunu da gözden kaçırmamalısınız. Bu tabloda min. süre 4 saat yazıyor olabilir ama sizin bebeğinizin uyanık kalma süresi 4 saatten daha az olabilir. Bir önceki uykusunu daha az uyuduğu için de az olabilir, ya da ihtiyacı gereği de az olabilir.


⚡️Bu tablodaki değerler ortalama sürelerdir. Bu süreler bebeğinizin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.


⚡️Bu tablodaki uyanık kalma sürelerine göre bebeğinize bir gündüz uyku düzeni oluşturabilirsiniz. Uykusu gelmeden bebeğinizi uyutmaya çalıştığınızda hem bebeğiniz, hem siz yorulacak ve uykuya dalma süresi uzayacak. Ya da uyanık kalma sürelerini çok açarsanız da bebeğiniz yorgun düştüğü için yorulacak ve uykuya geçme süresi uzayacaktır. İki durumda da anne ve bebek yorulmuş ve strese girmiş olacaktır.


⚡️Bebekler doğumları ile birlikte hayatımızdaki düzeni değiştirseler de düzeni çok severler. O nedenle ebeveyn olarak; bebeğinizin uyanık kalma sürelerini takip ederek bir uyku düzeni olmasını sağlayabilir aynı zamanda kaliteli ve uzun uyumasını da mümkün kılabilirsiniz.


⚡️Eğer bebeğiniz desteksiz uyusun istiyorsanız da bebeğinize uyku eğitimi verebilirsiniz. Sayfamda uyku eğitimini nasıl verebileceğinize dair postlar yazdım, bunları okuyarak siz de bebeğinize uyku eğitimi verebilirsiniz. Danışman eşliğinde bunu yapmak isterseniz de bana , iletişim kısmından süreç,fiyat ve uygun tarih için yazabilirsiniz.


“Anne saatinde sayfama uğramayı unutmayın.” 🙏 Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler ❤️



91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page